Rechtsvorm kiezen

Voordat je naar de Kamer van Koophandel gaat om je bedrijf in te schrijven is het belangrijk dat je goed nadenkt voor de keuze van de rechtsvorm. Wat is het verschil? De keuze voor de rechtsvorm is belangrijk voor het succes van je onderneming. Maar ook als je bedrijf groeit is het zinvol om de eerdere gekozen rechtsvorm eens opnieuw te wegen.

Er zijn verschillende keuzes bij het bepalen van de rechtsvorm:

  • Eenmanszaak
  • BV
  • Holdingstructuur
  • VOF
  • Maatschap
  • NV

De keuze is afhankelijk van je situatie. Met de juiste keuze kun je fiscale voordelen halen en juridische risico’s voorkomen. Weet jij daar alles van?

Juridische eigenschappen van een rechtsvorm

Iedere rechtsvorm wordt fiscaal anders beoordeeld en heeft eigen juridische eigenschappen. Welke rechtsvorm past het beste bij jouw plannen en activiteiten? Kun jij dat goed bepalen? Laat je adviseren door een van de plug-in experts van DOK. Zit je al in ons klantenbestand dan zullen we je proactief benaderen als wij denken dat een reorganisatie zinvol kan zijn.

Vrije inloopmiddag

Elke laatste vrijdag van de maand organiseren wij een vrije inloopmiddag. Loop eens binnen voor een vrijblijvende kennismaking en wij zullen je meteen GRATIS voorzien van een eerste advies. Heb je een specifieke opdracht voor ons of wil je een afspraak maken voor een samenwerking? Neem dan contact met ons op.

Doe de Mkb-branchescan

Bent u ondernemer? Doe dan nu de Mkb-branchescan. Met slechts enkele vragen helpt deze u inzicht te krijgen in uw positie in de branche.

Doe de Mkb-branchescan

Vrije inloopmiddag

Elke laatste vrijdag van de maand.
GRATIS een eerste advies voor ondernemers
Kennismaken met accountants en fiscalisten

Lees meer

logo-NBA.pnglogo-RBA.png logo-SRA.png