De kracht van een familiebedrijf

De kracht van een familiebedrijf is de interactie tussen het bedrijfseigendom en de familie. Uiteraard wil je net als in elk ander bedrijf winst halen, maar de ethiek van de familieband in een familiebedrijf is voelbaar aanwezig in de bedrijfsvoering.

Emoties spelen een belangrijke rol maar ook de continuïteit van het familiebedrijf staat centraal. Je hecht grote waarde aan loyaliteit en zorg voor elkaar. Je hebt respect voor de familieleden en elke mening is belangrijk. De verschillende emoties maken het soms lastig om beslissingen te nemen in harmonie. Een goed advies is daarbij essentieel.

Betrokkenheid bij het familiebedrijf

De betrokkenheid binnen een familiebedrijf is groot. Met dezelfde betrokkenheid bekijken onze accountants en fiscalisten de vraagstukken om de behoefte van het bedrijf en de behoefte van de familie in balans te houden.

Zowel op bedrijfskundig, juridisch als persoonlijk vlak staan wij tot je beschikking. Met een 15-tal plug-in experts pluggen wij de juiste kennis per vraagstuk in. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een ervaren professional die antwoord kan geven op een bepaald vraagstuk. DOK Accountants & Adviseurs heeft alle expertise in huis. Maak er gebruik van!

Eigendomsoverdracht Familiebedrijf

De meeste leiders van familiebedrijven vinden de juridische en fiscale complexiteit een grote blokkade bij eigendomsoverdracht. De financiering, de waardebepaling, de rechten en de afspraken rondom continuïteit vragen om grote betrokkenheid en kennis van familiebedrijven.

DOK Accountants & Adviseurs loopt alle vraagstukken met je door. Niet alleen de juridische en technische aspecten van een eigendomsoverdracht worden besproken maar ook de sociaal-emotionele aspecten komen aan bod. Nodig één van onze experts uit voor een bezoek aan je familiebedrijf zodat wij kunnen voelen, zien en begrijpen waar jij over praat.

Goede sfeer

Nergens is de sfeer zo goed als in een familiebedrijf. Zeker als spanningen voorkomen worden doordat de financiële zaken helder zijn. Als elk lid gehoord en begrepen wordt en wanneer elk vraagstuk met dezelfde betrokkenheid wordt behandeld, dan kan de kracht van een familiebedrijf zegevieren.

Meer weten

Wil je meer weten wat DOK voor je kan doen? Nodig ons uit in je bedrijf voor een kennismaking of loop eens binnen op onze vrije inloopmiddag. Wij ontmoeten je graag.

Bel: 0492-54 67 50

Doe de Mkb-branchescan

Bent u ondernemer? Doe dan nu de Mkb-branchescan. Met slechts enkele vragen helpt deze u inzicht te krijgen in uw positie in de branche.

Doe de Mkb-branchescan

Vrije inloopmiddag

Elke laatste vrijdag van de maand.
GRATIS een eerste advies voor ondernemers
Kennismaken met accountants en fiscalisten

Lees meer

logo-NBA.pnglogo-RBA.png logo-SRA.png